Αναλυτικά Σημειώσεις για το αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου

Αναλυτικά Σημειώσεις για το αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου

Αναλυτικά Σημειώσεις για το αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου

Blog Article

Δείκτες για αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου Πρέπει να γνωρίζετε


Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν σπίτι τους με τη χρήση ενός συμβατικού αυτοκινήτου. Οι ακριβείς οδηγίες δίνονται παρακάτω. Μην ξεχάστε να θυμίσετε στον συνοδό σας να φέρει μαζί του τα κατάλληλα μαξιλάρια. Αν η διαδρομή είναι μεγάλη, είναι καλή ιδέα να εκτελείται τις ασκήσεις μυϊκής αντλίας όσο κάθεστε και κάθε 2 ώρες φροντίστε να κάνετε ένα διάλειμμα στο ταξίδι σας, περπατώντας και αλλάζοντας θέση για λίγο.


Αν χρειάζεται να μετακινηθείτε με αεροπλάνο, είναι σημαντικό να κανονίσετε η θέση σας να βρίσκεται στο διάδρομο ή στην έξοδο κινδύνου, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε το πόδι σας ελεύθερο. Συνιστώνται οι ασκήσεις μυϊκής αντλίας για την αποφυγή θρομβώσεων και η εφαρμογή ορθοπαιδικών ελαστικών καλτσών. Μην φοβάστε να ρίξετε το βάρος σας πάνω στο χειρουργημένο πόδι, εκτός αν έχετε διαφορετική εντολή από το χειρουργό.


Το βήμα σας δεν πρέπει να ξεπερνάει το βοήθημα το οποίο χρησιμοποιείτε. Δεν γέρνουμε πάνω στο βοήθημα. Η σωστή σειρά είναι η εξής: Περιπατητήρας ή βακτηρίες Χειρουργημένο πόδι Μη χειρουργημένο πόδι Μη χειρουργημένο πόδι Χειρουργημένο πόδι Περιπατητήρας ή βακτηρίες Προοδευτικά χρησιμοποιείτε την μια βακτηρία κρατώντας την από την μη-χειρουργημένη πλευρά.


αναστροφη αρθροπλαστικη ωμουαναστροφη αρθροπλαστικη ωμου
Μην ξεχνάτε πως η βάδιση αποτελεί την ιδανικότερη άσκηση για την επέμβαση που έχετε κάνει. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρωτόκολλο βάδισης. Ξεκινήστε με συχνές και σύντομες βόλτες, τις οποίες θα αυξήσετε καθώς βελτιώνεται και η αντοχή σας. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεπερνάτε τα όριά σας. Αν παρατηρείστε αυξημένη ευαισθησία, πόνο ή πρήξιμο στην περιοχή του ισχίου , μειώστε την δραστηριότητά σας, τοποθετείστε πάγο και ξαπλώστε τοποθετώντας το πόδι πάνω σε μαξιλάρι.


Μυστικά του αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου


Λυγίστε το μη-χειρουργημένο πόδι και ανασηκώνοντας την λεκάνη σας φέρτε το σώμα σας στο χείλος του κρεβατιού . Μετακινήστε τον σώμα σας προς την άλλη πλευρά και κατεβάστε το μη-χειρουργημένο πόδι σας κάτω από το κρεβάτι. Σπρώξτε με τα χέρια σας το στρώμα και ωθήστε το σώμα σας να σηκωθεί φέρνοντας το χειρουργημένο πόδι σας κάτω από το κρεβάτι.


Κάθεστε στο χείλος του κρεβατιού. Τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω από την λεκάνη και τραβήξτε το σώμα σας μέσα. Γείρετε σιγά-σιγά το σώμα σας πίσω, φέρνοντας το χειρουργημένο πόδι πάνω στο κρεβάτι. Φέρνετε και το μη-χειρουργημένο πάνω στο κρεβάτι και βοηθήστε το σώμα σας να πάρει την σωστή θέση. εδώ Αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε το πόδι σας πάνω στο κρεβάτι, το υποβοηθάτε με το μη χειρουργημένο. αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου.


Σε πλάγια θέση με το χειρουργημένο πόδι από πάνω, με μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια. Σε πλάγια θέση με το χειρουργημένο πόδι από κάτω, μπορείτε να κοιμηθείτε μετά από 6 εβδομάδες. Όταν ανεβαίνετε τα σκαλιά, να θυμάστε πάντα πως τον πρώτο καιρό ανεβαίνει πρώτο το μη-χειρουργημένο πόδι. Όταν κατεβαίνετε, βάζετε πρώτο το χειρουργημένο.
Όταν κάθεστε στην καρέκλα, στο κρεβάτι ή στην τουαλέτα, πλησιάστε στο χείλος της καρέκλας ώστε να το ακουμπήσετε με το πίσω μέρος των ποδιών σας. Βάλτε τα χέρια σας πάνω στα χέρια της πολυθρόνας, στηριχτείτε και καθίστε αφήνοντας το σώμα σας αργά, έχοντας τεντωμένο το χειρουργημένο σας πόδι για να μη νιώσετε ενόχληση.


Άγνωστες πραγματικές δηλώσεις για το αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου
Συνιστάται να αποφεύγεται η παραττεταμένη καθιστή θέση για πάνω από 30’ τις πρώτες 4 εβδομάδες, ώστε να αποφευχθεί το οίδημα των σκελών. Μπορείτε να σηκώνεστε για περπάτημα και να ξανακάθεστε μετά από λίγη ώρα. Στην τουαλέτα χρησιμοποιείτε στο ανυψωτικό τουαλέτας και στην καρέκλα ένα μαξιλάρι. Στο αυτοκίνητο κάθεστε στην θέση του συνοδηγού.


Τοποθετείτε ένα μαξιλάρι πάνω στο κάθισμα. Προσεγγίστε το κάθισμα με τις βακτηρίες ή τον περιπατητήρα και καθίστε αφήνοντας τα πόδια σας έξω. Τραβηχτείτε λίγο πιο πίσω και φέρτε και τα δυο σας πόδια ταυτόχρονα μέσα και βάζετε ένα μικρό μαξιλάρι ανάμεσά τους. Βγαίνετε ακολουθώντας την αντίστροφη διαδικασία. Για να οδηγήσετε πρέπει σχεδόν να μην πονάτε, να μην χρησιμοποιείτε βοηθήματα βάδισης, να έχετε επαρκές εύρος κίνησης και να έχετε επαρκή αντανακλαστικά για να διαχειριστείτε μια κατάσταση επείγοντος φρεναρίσματος.
Όταν ντύνεστε, είναι πιο εύκολο να φοράτε το ρούχο πρώτα από την χειρουργημένη πλευρά. Ξεντυθείτε αντίστροφα, βγάζοντας πρώτα το ρούχο σας από τη μη-χειρουργημένη πλευρά. Για να φορέσετε το εσώρουχο σας, τις κάλτσες σας ή το καλσόν χρησιμοποιείστε το αντίστοιχο βοήθημα. Το μπάνιο επιτρέπεται μετά την κοπή Κάντε κλικ ΕΔΩ των ραμμάτων 15-20 ημέρες μετεγχειρητικά.


Αν αυτή δεν υπάρχει, τις πρώτες 4 εβδομάδες κάθεστε στην λεκάνη της τουαλέτας με το ανυψωτικό Κάντε κλικ ΕΔΩ και μπορείτε να κάνετε μπάνιο καθιστός με το σπιράλ. Μετά τις 4 εβδομάδες και εφόσον διαθέτετε καλή ισορροπία με τη βοήθεια ειδικής λαβής εισέρχεστε στην μπανιέρα. Στην κουζίνα επανατοποθετήστε το περιεχόμενο του ψυγείου σας και των ντουλαπιών σας έτσι ώστε να μπορείτε να φτάσετε ότι χρειάζεστε χωρίς να σκύβετε.


Η καλύτερη πλευρά του αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου


αναστροφη αρθροπλαστικη ωμουαναστροφη αρθροπλαστικη ωμου


Όλες οι βαριές εργασίες π.χ. ηλεκτρική σκούπα, στρώσιμο κρεβατιών και καθαρισμός σπιτιού πρέπει να γίνονται από κάποιον άλλον. αναστροφη αρθροπλαστικη ωμου. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες το λιγότερο για 2 – 3 μήνες. Συνιστάται η επαναφορά στην σεξουαλική σας ζωή να γίνει μετά τις 6 εβδομάδες, ξεκινώντας από ανάσκελα. Οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες περιλαμβάνουν το περπάτημα, την κολύμβηση, και το στατικό ποδήλατο.


Αθλήματα όπως οι καταβάσεις στο σκι, η ποδηλασία, η ιππασία μπορούν να επιτραπούν μόνο σε ασθενείς που ασχολούντο και στο παρελθόν αν και θεωρούνται υψηλού κινδύνου και σίγουρα μετά τους 3 μήνες. Η κηπουρική επιτρέπεται αν και απαγορεύονται βαριές εργασίες για το μετεγχειρητικό διάστημα των 3 μηνών Μην φέρνεται το ισχίο σας σε μικρότερη γωνία της ορθής.

Report this page